Voor de beginnende DJ

Voor de beginnende DJ

Een DJ set als goede basis

Heb je DJ aspiraties en denk je eraan een DJ set te kopen? Dan is het goed om te weten dat alle DJ’s ooit klein begonnen zijn. Vaak begonnen ze zelfs op een zolderkamertje en iets later oefenden ze op studentenfeestjes in de buurt. Hoe klein je ook begint, je wilt wel gelijk alles in huis hebben om goed te kunnen draaien. Wij deden een klein onderzoekje en kwamen tot de conclusie dat je als startende DJ het beste kunt beginnen met een DJ set zodat je gelijk een goede basis hebt.

De beste DJ set te koop?

Maar waar vind je als muziekliefhebber de beste DJ set te koop? Uiteraard kunnen wij je hier in adviseren. Alle apparatuur los aanschaffen is een flinke investering. Een DJ set is daarentegen wel een prima aanschaf. Een goede versterker, speakers, een mengpaneel en een mixer aangevuld met wat onvermijdelijke muzikaliteit zijn de beste ingrediënten voor een geslaagd begin.

De kwaliteit geeft de doorslag

Wil je vooral gaan draaien op feestjes of heb je aspiraties voor het grotere werk? Sommige sets zijn speciaal samengesteld voor de grote feesten. Als je hier nog niet aan toe bent laat je dan niet verleiden tot een DJ set te koop voor professionals maar kijk eerst even goed rond. In de loop van de tijd kun je dan je eigen perfecte set gaan samenstellen. De kwaliteit van de apparatuur die je koopt is doorslaggevend. Hoewel je als beginner misschien nog niet toe bent aan alle technische snufjes en sommige merken alleen een DJ set te koop aanbieden voor de gevorderde DJ, moet je niet bezuinigen op algemene kwaliteit. Een gerenommeerde leverancier kan je adviseren en tips geven wat de beste DJ set te koop voor een beginner is.